Ons verhaal

Iedere maandagmiddag is er in de keuken van de K.T.S in Voorhout kookles voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Het idee is 20 jaar geleden ontstaan in de B.S.O. zelf. Op vrijdagmiddag op de locatie van De Villa gaven de leidsters kookles aan kinderen in de keuken. Deze keuken heeft een 4 pits fornuis en is dus veel te klein voor jongens en meisjes van deze leeftijd. Toen kwam men in de B.S.O. met Willem Vogels op het idee om dit grootser aan te pakken en er werd contact gezocht met de jongerenwerkster Lianne Dijksman. Gezamenlijk kwam het idee om jongens en meisjes uit het dorp erbij te betrekken. Gezien de vele positieve reacties een groot succes! Het idee was de kooklessen te laten bestaan uit blokken van 6 lessen maar gezien het grote succes is er besloten dat de kinderen totaal 15 lessen mogen volgen. Er is al een wachtlijst dus er is veel animo bij deze leeftijdsgroep!

De kinderen zijn bijzonder enthousiast en hun docenten ook. Willem Vogels en Kees Hoek hopen zo hun liefde voor de kookkunst over te brengen op de kinderen. De kookles begint natuurlijk met persoonlijke hygiëne: eerst handjes wassen. Iedereen krijgt ons eigen kookboek “de jonge garde”, want elke week een ander gerecht maken is wel iets om te bewaren. Natuurlijk mag je wat je zelf maakt mee naar huis nemen. Het leukste is dan ook om je ouders te laten zien dat je al best een beetje kan koken ondanks dat je pas 10 jaar oud bent. Ook leren de kinderen met echte keukenmessen verschillende snij-technieken, van blokjes tot reepjes. Kinderen uit de bollensteek kunnen zich opgeven voor de kookcursus via onze contact pagina.

 • Al bijna 20  jaar een groot succes

  Ontstaan uit het idee dat het goed is voor kinderen zich bewust te zijn hoe leuk het is om zelf te koken. Wij geven de kinderen een leidraad om producten te herkennen en weten wat je er mee kunt waardoor ze zelfstandig thuis kunnen koken!

 • 11500 kookboeken verkocht!

  3500 exemplaren van het eerste kinderkookboek “smullen” en 9000 van de tweede “de jonge garde”, en 100 downloads

 • Lessen uit onze kookboeken!

  De K.T.S. in Voorhout start als eerste school met lessen uit onze kookboeken voor de P.S.O. leerlingen.

 • Leren koken is gewoon heel cool!

  Schrijf je nu in en leer de leukste recepten van een echte chef!

MELD JE NU AAN

WAT DE OUDERS ZEGGEN

“Complimenten hoe jullie dit aanpakken. Vanaf les 1 echt top! En de koekjes: hmmmmmm!”

Evelien Verwej

“Het hele seizoen was echt geweldig!”

Sandra van der Vlugt

“Hij kwam nu weer thuis met heerlijke gevulde koeken, gemaakt bij de kinderkookclub”

Antoinette Breedijk

Alvast veel plezier bij onze kooklessen!