Lees hier het artikel
Wethouder Elsbeth Koek ging dinsdagmiddag 27 februari langs.
5e druk “De Jonge Garde”
Wil je me ook sponseren, klik dan op de knop hierboven
Dit jaar wandel ik de 4e daagse van Nijmegen en haal geld op voor Stichting Franniez.
Leuk artikel van het voedingscentrum over de
Gezonde school
In dit filmpje leer je hoe je een boerenomelet bakt.
Stap voor stap uitgelegd.
En lukt het niet, dan vraag je gewoon iemand om te helpen.
In het derde filmpje is het inmiddels september. Veel groenten zijn al geoogst en opgegeten. Maar er is nog voldoende om van het land af te halen. En als dan alles verzameld is kan er gebakken worden.
In dit filmpje leer je hoe je een boerenomelet bakt.
Stap voor stap uitgelegd.
En lukt het niet, dan vraag je gewoon iemand om te helpen.
In dit filmpje zie je hoe je thuis zelf mozaïek koekjes kan maken.
Stap voor stap uitgelegd.
En lukt het niet, dan vraag je gewoon iemand om te helpen.
In het tweede filmpje zien we dat de verschillende groenten al lekker gegroeid zijn. Er kunnen al groenten geoogst worden.
In het eerste filmpje zie het begin van de groentetuin van Willem. De eerste plantjes staan in de grond en Willem neemt je mee naar de verschillende gewassen.
Sinterklaas is weer in he land, met zijn pieten en kruidnoten.
Wil je deze een keer zelf maken, hier naast staat het recept om zelf kruidnoten te bakken.
Kruidnoten Oude garde
Werkwijze:
Alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar. Voeg zoveel melk toe om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 8 eetlepels voldoende hebben. Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine bolletje ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten 15 tot 17 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
Kruidnoten bakken is super leuk om te doen met kleinkinderen en ook nog eens heel makkelijk! Het deeg kun je goed van tevoren maken en kun je ook prima invriezen. Er is vaak veel onduidelijkheid over de naam pepernoten of kruidnoten. Kruidnoten zijn knapperiger en meer speculaasachtig, pepernoten zijn bonkjes en lijken qua structuur wat meer op taai taai. Hoe je ze ook noemt, zelfgebakken zijn ze in elk geval heel erg lekker en het hele huis zal overheerlijk ruiken als deze zelf gemaakte kruidnoten in de oven liggen!
Ook dit voorjaar hebben alle kinderen hun diploma ontvangen
Gefeliciteerd
Meer foto’s kun je vinden bij Bollenstreekomroep.nl
Maar klik maar op de link hieronder, dan kom je er ook.
De nieuwe kookstudio in de Speleweij is geopend.
Klik op de link om de foto’s te bekijken.
De kinderkookclub bestaat 20 jaar.
Daarom gingen we pizza bakken voor villa pardoes
In 2 groepen zijn er pizza’s gebakken.
de netto opbrengst hiervan bedroeg € 555,00
Een heel mooi bedrag
Klik op de link voor de foto’s
De Kinderkookclub was op tv bij RTL 4.
Willem legt uit waarom het zo leuk is voor kinderen om te leren koken en bakken.
Klik op de link om het te bekijken.
Nieuw pannen voor de nieuwe kookstudio,
gesponsord door Fam van der Born.
Wilt u ook iets sponsoren voor onze nieuwe keuken,
neem dan even contact met ons op.
De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe keuken in de Speleweij. Deze zal gebruikt worden voor kinderen, maar ook door de nieuwe club die in het najaar zal starten.
Koken met ouderen onder de naam “De Oude Garde”